Премиерът Николай Денков отчита тримесечната работа на кабинета си на

...
Премиерът Николай Денков отчита тримесечната работа на кабинета си на
Коментари Харесай

Премиерът за магистралите, Божков и президента

Премиерът Николай Денков регистрира тримесечната работа на кабинета си онлайн на страницата на държавното управление във Фейсбук.


Като значим сигнал дефинира Денков вчерашната му взаимна демонстрация с президента Румен Радев. Двамата бяха фенове на Мача на вярата на Националния стадион „ Васил Левски “.

Разговорът през вчерашния ден го приемете като подадена ръка, в това число и от моя страна, тъй като аз доста пъти съм казвал, че институциите би трябвало да работят дружно. Много се надявам от другата страна да са разбрали този жест и тези нападки, които са безусловно неточни към държавното управление, да престанат “, разяснява Николай Денков.

Той посочи, че президентът и външният министър и вицепремиер Мария Габриел са съгласували назначенията на посланиците, в това число и този, който ще бъде изпратен в Украйна.
Прокуратурата се е самосезирала по потопа в Царево,
стана ясно от думите на премиера. По думите му ситуацията след наводненията по Южното Черноморие последователно се възстановява.

„ Тази заран още веднъж се чух с хората в щаба в Царево. Водата е пусната и може да се употребява за битови потребности, летовниците се изнасят с помощ от КАТ, към момента има усложнения поради разрушената настилка “, съобщи Денков.

По думите му през идващите дни ще бъде направена оценка, с цел да бъдат осъществени най-спешните поправки. „ Веднага ще бъдат провиснал средства, с цел да могат да стартират ремонтите през Агенция „ Пътна инфраструктура„, акцентира образецът.
Бъдещето на АЕЦ „ Белене “
Всякакви опити да бъде издигната АЕЦ „ Белене “ не срещат нужната икономическа аргументация, която да притегли вложители, стана ясно от думите на Денков. По думите му оборудването за централата би трябвало да бъде продадено, още повече, че Русия дълго време ще бъде под наказания и няма по какъв начин да се работи взаимно с нея за построяването на площадката.

Оборудването коства над един милиарда лв. и е извънредно добре, че се появи покупател, сподели още той.

Преговорите с Уестингхаус за реактори имат опция, която други нямат – те могат да понижават мощността си относително бързо и това ги прави извънредно положителни за композиция с други екологични източници “, сподели той.

По отношение на завръщането на предприемача Васил Божков у нас министър председателят Денков съобщи, че този, който се произнася по виновността на едно лице, е съдът.

Във връзка със строителството автомагистрала „ Хемус “ министър председателят изясни, че градежът ще продължи, когато спрат да се апелират всевъзможни публични поръчки, които се отворят, и „ когато политиците престанат да спорят може ли да се строи нелегално – не, не може да се строи нелегално “ и би трябвало да се отпушат всички противозаконни градежи.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР