Премиерът Николай Денков очаква от вътрешния министър Калин Стоянов доклад

...
Премиерът Николай Денков очаква от вътрешния министър Калин Стоянов доклад
Коментари Харесай

Денков поиска от вътрешния министър доклад за всички сигнали за полицейско насилие над граждани

Премиерът Николай Денков чака от вътрешния министър Калин Стоянов отчет за всички подадени сигнали за принуждение против жители.

„ Изказвания, които слушам през последните дни, ме карат да си мисля, че Министерство на вътрешните работи още веднъж е тръгнало в неверна посока “, разяснява Денков преди началото на държавното съвещание.

Премиерът чака от вътрешния министър Калин и два отчета за случилото се по време на митинга против управлението на БФС – за служителите на реда, които са надвишили пълномощията си, както и за откритите провокатори от страна на протестиращите:

„ От министъра чакам отчет, в който да са разказани всички подадени сигнали. В тези сигнали ясно да е оказано кое от лицата, което ги е провокирало от страна на протестиращите има избрана виновност, по какъв начин е открита тя и какво наказване се чака да получи. От друга страна, по всички сигнали, свързани с принуждение над служителите на реда, желая изясненост кои са служителите на реда които са взели участие, по какъв начин са разследвани, какъв е резултата от това следствие. И тези, които са надвишили пълномощията си доста, би трябвало да бъдат уволнени от службите, защото нямат място в Министерство на вътрешните работи “.

Той чака и ясна тактика и проект за предварителна защита на сходни дейности, както и тактика за отбрана на публицистите на терен.

„ Отново желая да подчертая, че голямото количество от протестиращите използваха законовата си опция да стачкуват, когато не са съгласни с решения на институции. Но съгласно тях имаше провокатори. Тези провокатори би трябвало да бъдат издирани и това е обвързване на полицията, проверяващите органи и прокуратурата “, сподели Денков.

Премиерът разясни, че е получил информация за сигнал от „ БОЕЦ ” към прокуратурата за дейности на съответни служители на реда, които „ показват благосклонности към непознати паравоенни организации и насочат закани към съответен министър в кабинета ”. Денков чака инспекция и на този сигнал, както и съответни дейности от Министерство на вътрешните работи за цялостна промяна, тъй че такива хора да не могат да служат в силовото ведомство.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР