Премиерът Николай Денков обяви от парламентарната трибуна, че Нидерландия очаква

...
Премиерът Николай Денков обяви от парламентарната трибуна, че Нидерландия очаква
Коментари Харесай

Денков за Шенген: Нидерландия чака доклад от ЕК за законите в България

Премиерът Николай Денков разгласи от парламентарната естрада, че Нидерландия чака отчет от Европейската комисия, който да отрази по какъв начин да се трансформират и ползват разпоредбите и законите в България.

По думите му тази законодателна стратегия, която беше конкретизирана дружно с ГЕРБ-СДС продължава да бъде настояща, тя ще бъде показана към Европейска комисия, която ще препрати съответната информация към държавите-членки и ще бъде основна, когато се взима крайното решение.

Денков и еврокомисарят Вестагер са разискали визията и целите на България за бъдещето на Европейска инвестиционна банка

" Както знаете сега две страни имат запаси към приемането на България в Шенген. Едната от тях е Нидерлндия, а другата Австрия. Това, което беше показано като мнение на вътрешния министър на Австрия, отразява избрана позиция, само че по никакъв метод не предопределя, какъв ще бъде крайният резултат. Разговорите, които сме провели и аз персонално с канцлерите на двете страни демонстрират, че те имат разнообразни упования от България, с цел да могат да обсъдят вътрешно в техните парламенти и да вземат решение за идно приемане на България ", съобщи той. 

По отношение на Австрия, техните упования са да бъдат сигурни, че България прави всичко допустимо като гранична страна да минимизира притока на мигранти през нейните граници, добави акад. Денков.

Моето главно обръщение във всички наши срещи от законодателна през изпълнителна власт и до най-високо равнище - дипломатически старания е да продължим ясно да отстояваме, че България ясно е изпълнила техническите критерии. Това е казано от Европейска комисия. За мен ще бъде извънредно значимо, отговаряйки на въпросите, който повдигат към момента Австрия и Холандия да не позволяваме да бъдат добавяни условия, които не са важили до нито една друга страна членка, когато се е присъединявала към Шенгенското пространство.

Това съобщи външният министър Мария Габриел от парламентарната естрада.

Габриел сподели, че дейните диалози с Австрия са значими, само че съгласно нея е извънредно значимо да се покаже, че тематиката с битката с незаконната миграция е държана високо в европейския дневен ред от наша страна. По отношение на Холандия тя разяснява, че имаме няколко положителни вести, свързани с признатите от Народно събрание законопроекти, само че има и още няколко нужни стъпки, които би трябвало да се подхващат.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР