Премиерът Николай Денков обяви, че е изпратил на президента Румен

...
Премиерът Николай Денков обяви, че е изпратил на президента Румен
Коментари Харесай

Денков поиска от Радев да освободи шефа на ДАНС

Премиерът Николай Денков разгласи, че е изпратил на президента Румен Радев претекстовете за освобождение на ръководителя на ДАНС Пламен Тончев. Една от главните аргументи е справката на ДАНС, която послужи за анулация на машинното гласоподаване.

В отговор на мое публично искане чаках ръководителят на ДАНС Пламен Тончев да показа стимулирано решение за освобождение на заместител - ръководителя на ДАНС Деньо Денев. Вместо това получих отвод поради липса на причини. Това съобщи през вчерашния ден министър председателят акад. Николай Денков.

Денков разясни, че отводът му дава сигнал, че Тончев утвърждава противозаконните дейности на заместител - ръководителя на ДАНС. „ Изпратих претекстовете си на президента Радев за освобождение на Пламен Тончев като ръководител на ДАНС ", съобщи още Денков. „ Денев е създателят на справката от ДАНС от 26.10, съдържаща манипулативни изказвания и внушения, с нея ДАНС даде началото на саботажа против машинното гласоподаване.

Според отчет на ДИКСИ тази информация е в нарушаване на закона и против публичния ред. Отказът на ръководителя на ДАНС да освободи своя заместител е удар против националната сигурност и демокрацията в България ", означи министър председателят.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР