Премиерът Николай Денков не остана длъжен на нападките на Делян

...
Премиерът Николай Денков не остана длъжен на нападките на Делян
Коментари Харесай

Премиерът не остана длъжен на Делян Добрев и му отвърна

Премиерът Николай Денков не остана задължен на нападките на Делян Добрев, който упрекна кабинета, че поради дерогацията пари отиват непосредствено в Кремъл, министър председателят отговори: дерогацията е издействана в края на предходното постоянно държавно управление, а след него е имало длъжностен кабинет.

" През януари, точно под управлението на господин Делян Добрев беше признат закон (за по-евтини горива - б.р.), който явно не работи. Според мен господин Добрев се пробва да трансферира казуса за това, че е направил неработещ закон върху държавно управление, което съществува от пет месеца ".

Тези думи на премиера станаха мотив за реакция от страна на Делян Добрев, който разгласи, че ще подаде сигнал в прокуратурата и ДАНС против Николай Денков и членове на кабинета.

Причината - неизпълнението на закона за обезщетенията на горивата, който планува отстъпка от 73 стотинки на литър.

" Денков прекали! Законът за обезщетенията на горивата със 73 стотинки на литър бил мъртвороден и по тази причина не го изпълнявали. Не, не е мъртвороден! Мъртвородени за вашето държавно управление са ползите на България и на българския народ ", написа Добрев във връзка изявление на премиера от по-рано през днешния ден.

Смени на министри в държавното управление няма да има до ротацията през март. Това разгласи пред публицисти министър председателят Николай Денков.

" Не приготвям смени преди края на деветмесечния интервал. Девет месеца по този начин или другояче е минималният период, в който може да се разгърне някаква стратегия, самата управническа стратегия е за 18 месеца, до края на 2024 година ".

Той не вижда каква смяна може да бъде направена в по този начин наречената сглобка сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

" Ние имаме държавно управление, определено с поддръжката на ГЕРБ, Политическа партия и Демократична България, до момента в който това държавно управление работи, това е форматът в който ние работим, или някой в случай че желае да смъкна държавното управление да го прави или това държавно управление ще работи по разпоредбите, които са заложени досега ".

Денков разяснява и оферти от финансовия министър бюджет. По думите му, той ще бъде импортиран в настоящия си тип в Народното събрание и след това депутатите ще решат какво да гласоподават, съобщи през днешния ден.бг.

" По отношение на тематиката корупция, повдигана от ГЕРБ, не виждам какво би трябвало да разясня. ГЕРБ има толкоз доста отговори да дава, че не би трябвало да тръгнат от тях обвинявания за корупция. Пари би трябвало да се дават там, където има положителни планове в интерес на хората, това е заслужено. Доколкото чух през вчерашния ден, заслужено е: " Дайте на този и този кмет и не питайте защо ще се дават парите ", сподели Денков във връзка вчершното изявление на Бойко Борисов.

Премиерът също по този начин разяснява, че няма да има и отпадане на дерогацията за импорт на съветски нефт до март. Той акцентира, че все още рафинерията в Бургас извършва всички законови условия и е направила нужните заплащания.

" Лукойл са ги изпълнили, не тъй като са дали обещание на някого, а тъй като това е тяхно обвързване. Те извършват закона през днешния ден, въпросът е за какво законът е бил подобен допреди няколко седмици. След като го оправихме и се видя, че тези средства ще идват в българския бюджет, за какво внезапно това се оказа огромен проблем за същите, които одобриха този закон? ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР