Премиерът Николай Денков настоя, че от ПП-ДБ не се опитват

...
Премиерът Николай Денков настоя, че от ПП-ДБ не се опитват
Коментари Харесай

НА ЖИВО Денков посочи най-безболезнената ротация и обяви министрите си за избор и на ГЕРБ

Премиерът Николай Денков настоя, че от ПП-ДБ не се пробват да вземат нещо от ГЕРБ във връзка на разногласието в " сглобката " за това кой да поеме поста на министър на външните работи след ротацията.

" Ако създадем ротацията, тъй че с Мария Габриел единствено да си сменим местата, те ще имат същия брой министри, същите хора. Единствената разлика е, че външният министър ще е станал министър председател - това е покачване, не намаляване. Тази теза, че ГЕРБ ще бъде ощетен, е безусловно несъстоятелна ", безапелационен бе той.

Днес министър-председателят дава отговор на въпроси на жители и публицисти във връзка 8 месеца от встъпването на държавното управление.

По думите му по тази тематика е била вкарана малко повече драма, в сравнение с би трябвало да има.

" Не мисля, че е имало искри сред нас с госпожа Габриел. Напротив, ние обсъждаме разновидности и ще продължим да обсъждаме, тъй че когато има извънредно решение, то ще бъде чуто ".

Денков още веднъж настоя: " Така най-лесно може да се направи ротацията - сменяме си местата ".

" Смятам, че тона от последните дни, в който беше казано, че това не може да бъде ябълка на раздора, която да счупи държавното управление, е верния звук. Търсим решение ", уточни министър председателят.

Според него министрите не са на една или друга партия. Те са хора, които са определени, откакто са получили утвърждението и на двете страни от партийните водачи.

" Сега ще са с утвърждение на двамата министър председатели. Те би трябвало да си правят работата и да нямат партийни пристрастия. Разбира се, в случай че не се оправят, би трябвало да си отидат по професионални аргументи ", акцентира Николай Денков.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР