Премиерът Николай Денков коментира условията, които поставиха вчера от ГЕРБ,

...
Премиерът Николай Денков коментира условията, които поставиха вчера от ГЕРБ,
Коментари Харесай

Премиерът за условията на ГЕРБ: Исканията относно бюджета са противоречиви

Премиерът Николай Денков разяснява изискванията, които сложиха през вчерашния ден от ГЕРБ, с цел да продължат да поддържат неговото държавно управление. Сред тях е и преправяне на бюджета за 2024 година

ГЕРБ ще ръководи още, дружно с ПП-ДБ

Министър-председателят разяснява, че настояванията във връзка с бюджета са спорни. Относно настояването за заслужено систематизиране на средствата за общини, сложено от ГЕРБ и от Движение за права и свободи, Денков е безапелационен – пари от фонда с 1 милиарда лева ще бъде разпределяни единствено против планове.

Колкото до второто услови – битка с корупцията, министър председателят сподели че не приема упреци от ГЕРБ в тази посока.

Денков беше безапелационен, че форматът на т. нар сглобка няма да се трансформира, до момента в който той е отпред на кабинета. Смени на министри не се плануват.

С финансов министър като Асен Василев няма по какъв начин да влезем в еврозоната, счита депутатът от ГЕРБ

„ Ясно желая да кажа, че предлагането за локалните налози и такси е на Сдружението на общините. След това този същият ръководител на общините подлага на критика това предложение, за мен това е вид шизофрения, аз няма какво да разясня “, акцентира министър председателят.

Председател на Сдружението на общините сега е дългогодишният кмет на Велико Търново Даниел Панов от ГЕРБ.

Не виждам в тази трансформирала се в цинизъм дума нищо рационално, посочи той

От сдружението настояват, че критериите, по които се образува данъчната оценка са морално остарели и не дават отговор на пазарните действителности.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР