Премиерът Николай Денков коментира спора между ръководствата на ПП-ДБ и

...
Премиерът Николай Денков коментира спора между ръководствата на ПП-ДБ и
Коментари Харесай

Денков: Не искам поста на външен министър като такъв, но искам гласът на ПП-ДБ да се чува в чужбина

Премиерът Николай Денков разяснява разногласието сред управленията на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС за това кой да поеме поста на външен министър след ротацията, съобщи Българска национална телевизия.

" Какво е смисъла на този спор - смисъла е обвързвано с това кой и по какъв начин ще изясни в чужбина какво се случва в България. Хората с най-силна дума, когато става дума за външна политика, това са министър председателят и външният министър. Това, което сътрудниците от парламентарната група споделят с съображение е, че когато двете позиции се заемат от едно и също лице, обясненията ще бъдат представяни от един човек. Добре е да има паритет, с цел да се чуе по-пълно какво е развиването. Аз не желая поста на външен министър като подобен, само че желая гласът на ПП-ДБ да е задоволително мощен, тъй че да се чува в чужбина ", уточни той.

Преговорите сред политическите водачи не престават. Успоредно с това е почнала работа по правенето на законодателна стратегия до края на годината. Предстои и работа по управническа стратегия до края на постоянния мандат.

" От страна на ПП-ДБ желаеме да продължи ротацията по контрактуваното, да забележим може ли да продължим с цялостен мандат. Започваме със законодателна стратегия до края на годината и ще подготвим управническа стратегия до края на мандата като се надяваме, че ще се осъществя ", сподели Денков.

Министър-председателят е в Хага, където се срещна с нидерландския си сътрудник Марк Рюте. След срещата Рюте разгласи поддръжка за цялостното присъединение на България към Шенген и съобщи, че ще работи и с други страни за постигането на това.

Марк Рюте: Ако можех да вземам решение, България щеше да е призната като пълновръстен член на Шенген неотложно

" Важно беше нази поддръжка от Нидерландия да се завърши като проблем след измененията, които направихме в Конституцията, правосъдната система. Всичко това ни оказа помощ Нидерландия да каже, че са затворили това досие. Това, което министър председателят Рюте добави е, че не престават да ни поддържат безалтернативно и даде обещание да работи и с други страни за последната крачка в тази посока, в това число и с Австрия ", уточни Денков.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР