Премиерът Николай Денков коментира, че ПП-ДБ не иска избори, но

...
Премиерът Николай Денков коментира, че ПП-ДБ не иска избори, но
Коментари Харесай

Денков: Не искаме избори, но няма да бъдем параван

Премиерът Николай Денков разяснява, че ПП-ДБ не желае избори, само че няма да се съгласи да бъде заслон, с цел да може някой да се отклони от контрактуваните цели в страната. Ключов от тях остава битката с корупцията, който съгласно ПП-ДБ минава през разпоредбите за избор на регулаторите, стана ясно от думите на министър-председателя.
Прочетете още
" Това, което е значимо най-после, е да има позитивен резултат. За мен това значи продължение на уговорките, които сме поели към българските жители. Това минава през битката с корупцията и през назначение на почтени, морални и честни хора в регулаторите, от които зависи по какъв начин ще се развива бизнесът и по какъв начин ще живеем тук. Докато не се разберем за това, въпросът за това кой ще е министър, дори и кой ще е министър председател, е вторичен. Затова е доста значимо да се разберем и за тази част от промените - по какъв начин ще ги довършим, преди да приказваме за имена.

Денков добави, че към момента не е виждал текста на съдружното съглашение, което оферират от ГЕРБ.

" Докато не видя писмения текст от страна на ГЕРБ, не мога да разясня. Ако той съдържа гаранции това да се случи, ще продължим нататък. Но в случай че се окаже, че се опитваме още веднъж да бутаме настрана битката с корупцията, което се е случвало в предишното, а бих споделил, че и сега се случва - не работи добре правосъдната система, Комисия за защита на конкуренцията, в прокуратурата има проблеми...докато не решим тези проблеми, няма по какъв начин да продължим напред все едно че всичко е наред.

Ние не желаеме избори, само че няма да се съгласим да бъдем заслон, с цел да може някой да се отклони от това, което считаме за приоритет в страната. Регулаторите би трябвало да бъдат основна част от това съглашение - какви ще са процедурите за попълване на регулатори ", сподели министър-председателят.

Академик Денков посочи, че ще подаде оставка на 6 март според съглашението за ротацията, само че държавното управление на процедура ще продължи да работи до решението на Народното събрание за подадената оставка.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР