Премиерът Николай Денков категорично отрече да е правил договорки с

...
Премиерът Николай Денков категорично отрече да е правил договорки с
Коментари Харесай

Денков отрича правителството да е правило договорки с КЗК за сделката на Юнайтед груп

Премиерът Николай Денков изрично отхвърли да е правил сделки с антимонополния регулатор Комисия за защита на конкуренцията (КЗК) за договорката на " Юнайтед груп " и " Булсатком ". Той също по този начин разяснява абсурда с " Чаталджагейт " и сподели, че няма нарушаване на закона. 
Придобиването бе атакувано от другите телекоми, против нея се оповестиха А1 и Yettel. Притесненията са, че сливането ще докара до още по-голяма централизация на пазара. През последните години на процедура всички по-сериозни играчи на пазара на Интернет и телевизионни услуги бяха погълнати от огромните телекоми, което докара до мощно лимитирани благоприятни условия за избор измежду българските консуматори. У нас " Юнайтед груп " има " Виваком " и Нова броудкастинг груп, чиято благосъстоятелност е и Нова телевизия.
Вчера десетки чиновници на " Булсатком " се събраха на митинг. Те на собствен ред са обезпокоени от опцията Комисия за защита на конкуренцията да позволи покупката на компанията от страна на притежателя на " Виваком " - сдружението " Юнайтед груп ". 
Днес по време на блиц надзор в Народното събрание самостоятелният народен представител Радостин Василев изиска от Николай Денков да разяснява проблема с " Чатладжагейт " и срещата на Кирил Петков със притежателя на " Булсатком " Спас Русев.
Василев попита дали срещата е имала общо със договорката с придобиването на " Булсатком " от страна на " Юнайтед груп ", и има ли тя нещо общо с политиката на държавното управление. " Когато се вършат такива срещи, хората остават с усещането, че това е държавна политика ", означи Василев. 
Денков отговори, че финансовият министър Асен Василев и депутатът от " Продължаваме промяната-Демократична България " (ПП-ДБ) Даниел Лорер към този момент са обяснили какви покупко-продажби са сключвали за парцела на ул. " Чаталджа " 3 в столицата. 
" Не видях да има нарушаване на закона и да има някой, който е миропомазан, нарушавайки правила. Няма какво повече да разясня по тази тематика. Ако има инспекции и те излязат с резултати, ще ги обявим обществено ", сподели министър председателят. 
По мотив срещата на Кирил Петков със Спас Русев министър-председателят сподели, че това не е въпрос по общата политика на държавното управление, само че разяснява, че персонално той в никакъв случай не се е опитвал да прави " сделки " с самостоятелни регулатори:
Радостин Василев го репликира, че Кирил Петков оказва неприемлив напън върху Комисия за защита на конкуренцията, искайки комисията да не утвърждава придобиването на " Булсатком " от " Юнайтед груп " и сподели, че има подозрения за лобизъм. 
" Добре е да бъдем по-внимателни, когато вършим обвинявания за лобизъм и боравим с имена на компании ", отговори му министър председателят. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР