Премиерът Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел се срещнаха с

...
Премиерът Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел се срещнаха с
Коментари Харесай

Дейвид Камерън: Ако се разреши на Путин да превземе една държава, той няма да спре дотам

Премиерът Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел се срещнаха с английския министър на външните работи лорд Дейвид Камерън.

В рамките на диалозите им през днешния ден в Министерския съвет бяха разисквани въпроси от двустранен интерес.

 Дейвид Камерън се срещна с Николай Денков и Мария Габриел Снимка: БГНЕС

„ В центъра на диалозите беше войната в Украйна и помощта, която би трябвало да осигурим всички ние. Споделяме мнението, че украинските войски се бият за бъдещето на Европа. Това не е народен въпрос. Това е въпрос, който ще предопредели историческите събития в Европа и на международната сцена през идните години и десетилетия “, сподели Николай Денков след срещата.

Лъвският къс от този пакет – 60 милиарда $, ще отиде в Киев

Той акцентира, че на Русия не трябва да се разреши да завоюва тази война и по тази причина на Украйна би трябвало да се помогне.

„ Втората тематика на диалозите беше обвързвана с мигрантите. Знаете, че ние също сме пострадали – не толкоз от позиция на количеството мигранти, който идват в България, а в смисъл, че се оказахме жертва на проблемите, които срещат част от огромните европейски страни “, сподели още министър председателят.

„ Ефектът от изявлението му е единствено един – да разрушава доверието в НАТО, а това е в полза на Путин “, разяснява Весела Чернева

„ България е значим сътрудник в стопански проект и значим стратегически съдружник в НАТО. Отлични диалози имахме. Нищо не е по-важно за Европа и за сигурността от това Владимир Путин да бъде надвит. Трябва да покажем взаимност към Украйна, да предоставим нов пакет за помощ. Това е безусловно решаващо сега “, сподели от своя страна Дейвид Камерън.

Той акцентира, че е нужна политическа воля за поддръжката на Украйна и напомни, че Вашингтон е мощен съдружник в това връзки. Според него България също е мощен съдружник и подкрепя Киев.

Близо 1900 мигранти независимо са се завърнали навътре в Турция

Камерън сподели още, че миграцията минават и през Ламанша с дребни лодки. „ Ще засилим партньорството си, с цел да възпрем каналджиите “, добави той.

Той поздрави страната ни за извършените икономическите промени и ни поздрави за енергийните доставки, които диверсифицираха доставките на петрол и газ от Русия. И съобщи, че в случай че на се позволи на Путин да превземе една страна, той няма да спре до такава степен, а ще желае още. „ Знаем, че сме прави в борбата против тази противозаконна експанзия “, съобщи Камерън.

Той съобщи, че не взе участие в договарянията за ротацията

Той акцентира, че Обединеното кралство към този момент има своя пакет от 2,5 милиарда лири стерлинги за Украйна, само че по-важното също така е, че през днешния ден американският конгрес ще утвърди пакет помощ от Съединени американски щати за Украйна. Тя се бие освен против съветския агресор, само че и от името на целия свят, съобщи външният министър на Обединеното кралство.

„ Тук е предната линия на съветската дезинформация. Тя е ориентирана към олигарсите, към медиите, към политиците и даже към енергийните сдружения. Използват и тематиката с мигрантите, с цел да настроят гласоподавателите отрицателно. Така че ние би трябвало да подчертаем позитивните неща, които България реализира, и по този начин да се борим с дезинформацията “, акцентира Дейвид Камерън.

„ Конструкцията ще се задържи и всички доста ще се обичат “, разяснява доцент Петър Чолаков.

Денков, Габриел и Камерън са говорили също по този начин за политическата коалиция у нас. „ Аз самият съм бил в коалиция, наясно съм какво е и се веселя да видя, че вашето държавно управление реализира положителни резултати. В тази връзка желая още един път да подчертая всички тези положителни резултати “, уточни още британският министър на външните работи.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР