Премиерът Николай Денков е разговарял с външния министър Мария Габриел

...
Премиерът Николай Денков е разговарял с външния министър Мария Габриел
Коментари Харесай

Денков: С Мария Габриел сме готови за преговори

Премиерът Николай Денков е разговарял с външния министър Мария Габриел през вчерашния ден и двамата са подготвени за договаряния по отношение на състава на Министерския съвет след ротацията.
Прочетете още
Следващия понеделник Мария Габриел ще е подготвена с оценката на изпълненото от кабинета до момента.

" Ще имаме опция като се върне от пътешестване, да обсъдим състава на Министерския съвет, след което да продължим полемиката с водачите ".

Когато се влезе в договаряния, ще се обсъдят разнообразни разновидности и се търси уместно решение за всички, уточни Денков. По думите му в оферти от ПП-ДБ меморандум се слагат кардинални въпроси

" Предлагат се ясни механизми, по които да се подберат хора с качества и в същото време да е ясно кой носи политическата отговорност. Това не е търговия, а за обществени и транспарантни процеси ".

До момента Денков и Габриел са запазили положителния звук между тях и това би трябвало да продължи, стана ясно от думите на премиера.

" За да съществува държавно управление и парламент: то би трябвало да извършва това, за което сме се разбрали в програмата ".

Управленската стратегия е до края на 2024 година, и е естествено тя да бъде актуализирана, а министрите да бъдат подбрани по този начин, че да могат да я изпълнят, разяснява още министър председателят. Според него главните компликации ще бъдат в Народното събрание. Определи размяната на реплики в Народното събрание като " явно съгласие сред ГЕРБ и Движение за права и свободи " и уточни, че от тези две партии зависи сали ще отидем на нови избори.

Николай Денков отхвърли да разяснява извикването на съветския дипломат Митрофанова във Външно министерство. По отношение на Украйна съобщи, че поддръжката би трябвало да продължи.

" Украйна сега се бие на фронта, с цел да отбрани полезностите, правилата и метода на живот, който всички ние познаваме в България. Ако Украйна загуби заплахата спорът да се трансферира в прилежащи страни, е изцяло действителна ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР