Премиерът Николай Денков е на посещение в Киев, за да

...
Премиерът Николай Денков е на посещение в Киев, за да
Коментари Харесай

На страната на справедливостта. Денков е в Киев да изрази подкрепата на България за Украйна

Премиерът Николай Денков е на посещаване в Киев , с цел да изрази поддръжката на България за Украйна две години след непровокираната пълномащабна инвазия на Русия на територията ѝ. Това заяви пресслужбата на Министерския съвет.

Целта на визитата е да покаже, че държавното управление " стои твърдо на страната на справедливостта и ще продължи да отстоява независимостта, суверенитета и териториалната целокупност на Украйна ", се споделя в известието.

Новината идва на фона на навършването на две години от нахлуването на Русия в Украйна. Оттогава България, като част от Европейския съюз и НАТО, да пази територията си, като на няколко пъти ѝ изпрати военна помощ.

Сега Денков е съпроводен в Киев от министъра на правораздаването Атанас Славов , на енергетиката - Румен Радев , на околната среда и водите Юлиян Попов , заместник-министрите на външните работи и защитата - Тихомир Стойчев и Станимир Георгиев , както и от началника на защитата Емил Ефтимов . Българската делегация пътува с трен до Украйна.

Втората година от войната идва в обстановка на условен застой на фронта. Украйна изпитва дефицит на муниции и оръжие главно поради блокираната военна помощ от Съединените щати. Това докара до изтеглянето на украинските сили от град Авдиивка в Източна Украйна.

От началото на войната България оказва политическа, филантропична, материална и военна помощ на Украйна. В края на предходната година Народното събрание - неизправни, с отпаднала нужда или наднормативни портативни зенитно-ракетни комплекси и зенитни ракети от друг вид. Първият пакет оръжия беше изпратен в края на 2022 година
 Две години съветска инвазия. Как се промени войната против Украйна  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР