Премиерът Николай Денков е имал разговор с вицепремиера и външен

...
Премиерът Николай Денков е имал разговор с вицепремиера и външен
Коментари Харесай

Денков: Имахме разговор с Мария Габриел, готови сме да влезем в преговори

Премиерът Николай Денков е имал диалог с вицепремиера и външен министър Мария Габриел, по време на който тя е декларирала, че ще бъде подготвена с прегледа на осъществяването на програмата в понеделник идната седмица.Това сподели той на брифинг в Народното събрание, като добави: " Ще имаме опция да обсъдим и състава на Министерски съвет, след което да продължим полемиката с водачите. " Готови сме да влезем в договаряния, при които да бъдат прегледани разнообразни разновидности, по този начин, че да се откри най-подходящото решение "

" Същината на диалозите, която сега е доста повече в Народното събрание, е дали ще има единодушие да се довършат промените, които започнаха преди 9 месеца, свързани с правосъдната система, с външно политическите цели и с регулаторите, от които зависи живота безусловно на всеки българин и бизнеса му. Ако и ние забележим, че можем да работим положително, ще се опитаме да го създадем ", сподели още Денков.

По отношение на ротацията Николай Денков съобщи, че е значимо с Мария Габриел да запазят положителния звук, с цел да си имат доверие и да продължат да работят дружно, което, по думите му,до момента е реалност.Наред с това, с цел да съществува държавно управление, то би трябвало да извършва програмата, контрактувана в самото начало.

Основният акцент в меморандума е по какъв начин националното заседание ще продължи да работи във връзка с основните си цели, сподели още министър председателят, като добави: " Управленската стратегия е до края на 2024 година Естествено е, че тя би трябвало да бъде актуализирана, естествено е министрите да бъдат подбрани по този начин, че да могат да я изпълнят, и това е директният ангажимент на Министерския съвет ".

Той добави, че има съгласие сред ГЕРБ и Движение за права и свободи, само че дали то стига до там да има нови избори, не може да каже. " Правителството има смисъл да съществува, единствено, в случай че извършва целите, за които е основано. Ако те решат, че не желаят да вземат участие в осъществяването на тези цели, те могат да провокират избори, това е тяхно право ".

Във връзка със 9-те месеца на кабинета, Николай Денков съобщи: " Нашата цел е, в края на идващите 9 месеца, да знаем, че сме излекували до колкото е допустимо тази система, и това няма нищо общо с това какво кафе е пито. Има общо с това какви закони са признати в Народното събрание и какво е изпълнено от управническата стратегия в Министерския съвет ".

По отношение на Украйна Денков уточни, че тя би трябвало да бъде подкрепяна по всеки един метод, който не затруднява нашите благоприятни условия: " Украйна сега се бие безусловно на фронта, с цел да отбрани полезностите, правилата и метода на живот, който всички ние познаваме в България. Ако Украйна загуби, заплахата да се трансферира спора в прилежащи страни е изцяло действителна ".
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР