Премиерът Николай Денков даде брифинг след срещата в Министерски съвет

...
Премиерът Николай Денков даде брифинг след срещата в Министерски съвет
Коментари Харесай

Денков: В над 1000 населени места няма ток, над 100 човека са били освободени от снежни капани

Премиерът Николай Денков даде брифинг след срещата в Министерски съвет по отношение на усложнената конюнктура в страната.

При актуалната обстановка снеговалежът от влажен сняг води до скъсването на доста жици, рухване на електрически стълбове.

Мокрият сняг ги обледява и резултатът е, че в над 1000 обитаеми места няма ток. Това е нещо, което може да се планува, само че няма по какъв начин да се предотврати в периодите, в които може да се реагира, съобщи министър председателят Денков.
По думите му  още от през вчерашния ден всички регионални управлетелите създали срещи, с цел да се подготватят за това, което се случи снощи и тази заран.

В момента обстановката е тежка по пътищата в съвсем в цялата страна. Над 100 индивида са били освободени от снежни клопки.

Премиерът благодари на всички институции, които работеха на терен през нощта.

Продължават и в този момент да се разчистват пътищата. Мобилизирани са всички спешни екипи.

В Шумен, Силистра, Разград ще продължи да бъде тежко и през идващите часове, заяви министър председателят.

Премиерът свика изключително съвещание на кабинета поради тежката зимна конюнктура в страната и бедственото състояние в няколко области.

В срещата се включиха министрите на вътрешните работи, на енергетиката и на защитата, основният секретар на Министерство на вътрешните работи, началникът на защитата, управленията на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ и Агенция „ Пътна инфраструктура “, както и регионални шефове.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР