Премиерът ни е докарал до студио Хикс– да анализираме и

...
Премиерът ни е докарал до студио Хикс– да анализираме и
Коментари Харесай

Депутат от БСП: България на практика не е парламентарна република

Премиерът ни е докарал до студио ”Хикс ”– да проучваме и да се чудим какво e желал да каже. Това сподели депутатът от Българска социалистическа партия Румен Гечев в коментар на обявата на Бойко Борисов във Facebook, в която той написа, че е време за решения.
„ Защото тези недомлъвки, тези безсмислени, загадъчни събирания на хора от прът и въже от администрациите в страната, тук, в София, на слънчевия зной, без да каже нищо нито на тях, нито на българските жители, буди неразбиране.
Единственото пояснение е, че, разяснява Гечев пред " Хоризонт ".
Според него Борисов няма никакви варианти, единствената е оставка и нови избори, тъй като е " неуместно този парламент да образува ново държавно управление " . Искането на българското общество е напълно ясно – нови избори, нова настройка в Народното събрание и ново ръководство, акцентира Гечев.
Относно настояването на левицата за изключително съвещание на Народното събрание в понеделник, за което са импортирани нужните подписи Гечев посочи:
„ Председателят на Народното събрание мълчи. Тя е длъжна да извърши конституционните си отговорности. Има едноседмичен срок… Има безмълвие. Което удостоверява другата версия – ние сега изобщо не сме парламентарна република, тия функционалности са конфискувани от Народното събрание и госпожа Караянчева не смее да шукне, преди да чуе
„ Искайки такова изключително съвещание, не е загадка, че сегашните ръководещи са в политически капан. Ако те не обезпечат кворума, значи бойкотират парламентаризма. Ако одобряват съвещанието – там би трябвало да се вземе решение “, счита Румен Гечев.
Той съобщи още, че с министерски постановления се прегрупират и преструктурират бюджетите на обособените министерства. „ Отварят задната врата на джипа и почват да отварят чувалите и да разхвърлят пари. “
Има свободни машини в Европейски Съюз и те могат да бъдат обезпечени за гласоподаване на изборите, посочи Гечев. По думите му страната ни е можела сама да си създаде машините, тъй като има разработка на Българска академия на науките, която да бъде сертифицирана.
Резултатът на Българска социалистическа партия на идни избори би следвало да бъде по-добър от настоящия брой депутати , уточни още Румен Гечев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР