Премиерът направи хубава шега и получи хубав отговор. Изтребителите са

...
Премиерът направи хубава шега и получи хубав отговор. Изтребителите са
Коментари Харесай

Томислав Дончев: България трябва да е отворена към всички доставчици на газ

Премиерът направи хубава смешка и получи прекрасен отговор. Изтребителите са мобилни и могат да дойдат по-лесно, до момента в който при газа има доста повече работа.

Това сподели в утринния блок на БТВ вицепремиерът Томислав Дончев, който разяснява визитата на съветския министър председател Дмитрий Медведев. "Всички наши хрумвания за транспорт на газ са съобразени с европейските условия. В България ще се случи разширение на газопреносната мрежа, само че това не е "Турски поток ". Това е по-скоро "Балкански поток ". Ние не сме безотговорни и в никакъв случай няма да дадем старт на план, който няма да е стопански преференциален и няма да носи облаги. За нас е стратегически значимо да запазим ролята си на транзитьор на газ. Приоритет на България е да е отворена към всички снабдители на газ. България би трябвало да работи за своите национални ползи. Винаги ще има някакви непознати мнения и отзиви, само че ние би трябвало да пазиме нашите ползи. Ако един енергиен план е финансово, стопански и правно добре квалифициран, не може да бъде спрян с телефонно позвъняване или аудиенция ", разгласи Дончев.

"При АЕЦ "Белене " приказваме за атамона сила, а не за пазаруването на чифт чорапи. Ясно е, че без "Росатом " този план няма по какъв начин да бъде приключен. Ние търсим непознати вложители. Този месец ще е процедурата за АЕЦ "Белене ". Ще забележим офертите и ще избрем най-хубавата. Сърбия и Северна Македония също демонстрират интерес към плана ", разкри вицепремиерът.

"Рано е да се каже кой ще води листата за евроизборите. Все още текат номинациите. Не е хубаво Обединени патриоти да вървят разединени където и да е, само че за евроизборите си е тяхно решение. Промените в Изборния кодекс не бяха добър сигнал към хората. Говоря най-много за преференциите ", сподели още Томислав Дончев.

"Целта на административната промяна е жителят да не обикаля като хамстер катерушка по институциите. В момента тече обединяването на и опцията на обособените регистри да си споделят. В българската държавна администрация има над 17 000 регистри. В тях има документи на хартия, които са на над 100 години ", разкри Дончев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР