Премиерът на южната германска провинция Бавария Маркус Зьодер е предложил

...
Премиерът на южната германска провинция Бавария Маркус Зьодер е предложил
Коментари Харесай

Премиерът на Бавария предлага глоба от 250 евро за нарушаване на режима за носене на маски

Премиерът на южната немска провинция Бавария Маркус Зьодер е предложил да се вкара единна санкция от 250 евро за нарушение на режима за носене на маски в цялата страна. Това той споделя в изявление за Bild am Sonntag, което е оповестено в неделя.

"В изискванията на възходящ брой на инфектирани с ковид е нужно да се вкара санкция от 250 евро за неносене на маски ", Казва Зьодер. По неговите думи, обстановката към този момент припомня тази, която наблюдавахме напролет. "Ако продължаваме да се бавим с ограниченията, то е изцяло вероятен още един "локдаун " (режим на строга изолация) ", предвижда Зьодер.

Към момента жителите на Германия би трябвало да носят защитни маски в магазините, в превоза и в публичните институции. В Мюнхен и Кьолн режим за носене на маски също по този начин е въведен и на някои от градските площади и пешеходни улици. Не е изключено такава мярка да бъде приложена и в някои други градове. Нарушаването на режима за носене на маски на територията на цяла Германия и в този момент се санкционира с санкция, само че в обособените провинции размерът й е друг. Но той е доста под 250 евро.

За целия интервал на развиване на коронавирусната зараза са се заразили 322 864 германци, а в резултат на това са умрели 9615 пациенти.

Най-високи темпове на повишаване на заболелите в Германия бяха маркирани в края на март и началото на април. След това стартира понижение и през май към този момент стартира анулация на въведените ограничавания по отношение на пандемията. През юли обаче броят на инфектираните още веднъж е почнал за пораства. Една от главните аргументи за това са незаконните вечеринки, неспазването на разпоредбите за отдалеченост в питейните заведения и по време на частни събития. Ръстът на инфектираните се изяснява и с това, че в Германия в този момент се правятмного повече проби - към 1 милион на седмица.

България и Свободна страна Бавария

поддържат дейни търговско-икономически връзки. На годишна база двустранният стокообмен към този момент надвишава един милиард евро, като за 2018 година е бил на стойност 1.3 млрд.евро. Заедно с това над 930 баварски компании развиват индустриална и комерсиална активност в България, измежду които има интернационално опериращи софтуерни концерни, водещи автомобилни производители, банкови и застрахователни институции, по този начин и доста дребни и междинни компании от разнообразни браншове на стопанската система.

Приоритетни браншове, които дават опция за сполучливо коопериране с Бавария и осъществяване на капиталови планове, са аутомотив бранша, осведомителните технологии, електрониката и електротехниката.

Потенциал за развиване има също и в области като строителство, машиностроене, химическа и хранително-вкусова индустрия, превоз и логистика, запазване на околната среда и опазване на здравето.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР