Премиерът на южната германска провинция Бавария Маркус Зьодер е най-популярният

...
Премиерът на южната германска провинция Бавария Маркус Зьодер е най-популярният
Коментари Харесай

Премиерът на Бавария изпревари по популярност Меркел

Премиерът на южната немска провинция Бавария Маркус Зьодер е най-популярният политик в Германия, изпреварвайки канцлера Ангела Меркел, демонстрираха резултатите на оповестено през днешния ден изследване, съобщи " Ройтерс ". Това усилва възможностите на Зьодер да наследи Меркел на поста.

По време на рецесията с ковид, засегнала изключително тежко Бавария, Зьодер се отличи с въвеждането на строги ограничения за ограничение на обществения контакт още преди останалата част от Германия да го направи, като в същото време излъчваше убеденост и успокоение, показва " Ройтерс ".

Проучване, поръчано от сп. " Фокус ", слага Зьодер - водач на баварския закостенял Християнсоциален съюз, преди всичко със 129 пункта - с 11 повече от предната седмица. Той изпрeварва Меркел (втора със 126 пункта) и за пръв път става най-популярната политическа фигура.

Партията на Меркел Християндемократически съюз е в разгара на конкуренция за лидерския пост. Победителят има огромни шансове да стане и федерален канцлер през 2021 година

Германия записва 10 999 случаи на ковид и 20 умряли от заболяването COVID-19.

В Бавария, където бяха открити първите случаи, има 1692 случая, а 8 заболели са умряли.

Зьодер първи затвори учебни заведения в Бавария, наложи ограничения за обществено разграничаване и прикани за изключително състояние там.

Коментатор в таблоида " Билд " тази седмица разгласи, че Зьодер е неговият воин, отбелязва " Ройтерс ". Журналистът написа: " В тази война с ковид желая вие да сте главнокомандващ ".

В друго допитване за сп. " Фокус ", извършено измежду консерватори, Зьодер е най-предпочитан претендент за канцлерския пост с 30 % поддръжка, преди претендентите на ХДС Фридрих Мерц и Армин Лашет, които събират по 22 на 100.

Засега не е ясно по кое време ще бъде определен водач на ХДС, защото партийната конференция, която трябваше да е на 25 април, беше отсрочена. /БТА

Коронавирусът е най-голямата тематика за България и света, само че в случай че желаете да следите елементарно какво друго си коства да знаете, четете новата графа " Новини без ковид ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (757)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР