Премиерът на Япония Фумио Кишида посети Украйна във вторник, за

...
Премиерът на Япония Фумио Кишида посети Украйна във вторник, за
Коментари Харесай

Японският премиер пристигна в Киев

Премиерът на Япония Фумио Кишида посети Украйна във вторник , с цел да организира диалози с президента Володимир Зеленски в Киев, заяви японското външно министерство, представено от организация Киодо.

Визитата, която беше защитавана в загадка досега на идването, идва ден откакто Кишида се срещна с индийския си сътрудник Нарендра Моди в Ню Делхи. Рядко се случва японски водач да направи необявено пътешестване до непозната страна.

Очаква се Кишида и Зеленски да обсъдят ролята на Япония за възобновяване на Украйна, като Кишида възнамерява да показва уговорката на Япония за поддръжка за раздраната от война страна преди срещата на върха на Г-7, на която той ще бъде хазаин в Хирошима през май.

Кишида беше единственият водач на Г-7, който към момента не беше посещавал Украйна след нахлуването на Русия през февруари 2022 година Япония пое председателството на Г-7 тази година.

Той би трябвало да ръководи тридневна среща на върха от 19 май в Хирошима, която беше разрушена от американска атомна бомба през август 1945 година

Отношенията сред Япония и Русия в това време се утежниха, откакто Токио се причисли към други членове на Г-7 в налагането на наказателни стопански наказания на Москва поради експанзията й против Украйна.

Зеленски предложения Кишида да посети страната му. На 24 февруари президентът взе участие в онлайн среща на върха на Г-7 по покана на Кишида на първата годишнина от съветската инвазия в Украйна
 Япония стяга глобите против Русия
Япония стяга глобите против Русия

Нови ограничения на Токио
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР