Премиерът на Великобритания Тереза Мей е малко вероятно да прокара

...
Премиерът на Великобритания Тереза Мей е малко вероятно да прокара
Коментари Харесай

Малък шанс за Мей да прокара споразумението за Брекзит

Премиерът на Англия Тереза Мей е малко евентуално да прокара съглашението си с Европейски Съюз за Брекзит.

Това призна почитан английски министър, откакто представители на съюза са предизвестили, че писмо с уверения за защитния механизъм, което ще бъде оповестено по-късно през днешния ден, не съдържа нищо ново , написа " Гардиън ".

 Европейски Съюз се приготвя да отсрочи Брекзит до юли
Европейски Съюз се приготвя да отсрочи Брекзит до юли

Крайният период 29 март за излизане от Европейски Съюз в този момент се преглежда от Брюксел като малко евентуален

Днес следобяд пред Камарата на общините Мей ще се опита да получи поддръжката на депутатите за контрактуваната от нея договорка с Европейски Съюз с публикуването на преписка с ръководителите на Общността.

Премиерът даде обещание да обезпечи спомагателна " юридическа и политическа гаранция " от Брюксел.

В писмото ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск и ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер ще подчертаят, че не имат намерение да задействат механизма за отбягване на " твърда " граница сред Северна Ирландия и Ирландия. Те ще прибавят, че механизмът е краткотрайно решение и Европейски Съюз ще направи всичко допустимо за намиране на други възможности.

 Тереза Мей: Брекзит без договорка е злополука
Тереза Мей: Брекзит без договорка е злополука

Ключово гласоподаване в Лондон

Но представители на Европейски Съюз признаха, че писмото няма да предложи дата за преустановяване потреблението на защитния механизъм.

Британското държавно управление също ще разгласява писмо, когато Мей се яви пред депутатите. В него се чака да бъдат показани дати за завършване на комерсиално съглашение с Европейски Съюз, с което защитният механизъм ще отпадне.

Министърът на интернационалната търговия Лиъм Фокс призна, че министър председателят е в слаба позиция преди речта й пред Народното събрание в 15,30 часа локално време . Според него не е допустимо държавното управление да получи поддръжката на депутатите.

Фокс счита, че Народното събрание е " доминиран от политици, които желаят да останат в Европейски Съюз " и добави, че " това е основата на казуса, който имаме ". Министърът прикани депутатите да покажат " покорност " и да " уважат " резултатите от референдума . Той добави, че блокиране на Брекзит " ще разклати основите на връзките сред Народното събрание и гласоподавателите в страната ".

 Има възможност за отсрочване на Брекзит
Има възможност за отсрочване на Брекзит

Споразумението с Лондон няма да служи като основа при договаряния с други членки

По думите му Брекзит без съглашение може да се " преживее ".

" Не мисля, че без съглашение е национално самоубийство. Това не е Дюнкерк, това е излизане от Европейски Съюз. Мисля, че без съглашение ще навреди на стопанската система ни, да бъда почтен, само че мисля, че може да се преживее. Смятам, че прекъсване на Брекзит, политически, е злополука, от която може и да не се възстановим ", разяснява той пред Би Би Си.

Днес депутати от либералдемократите, лейбъристите, консерваторите и шотландските националисти внесоха два законопроекта за нов референдум. Единият от тях дава опция на гласоподавателите да гласоподават за съглашението на Мей или за оставане в Европейски Съюз.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР