Премиерът на Великобритания Борис Джонсънпланира да потърси съдействие от кралица

...
Премиерът на Великобритания Борис Джонсънпланира да потърси съдействие от кралица
Коментари Харесай

Джонсън ще ограничи властта на парламента с помощта на кралицата в името на Брекзит без сделка

Премиерът на Англия Борис Джонсънпланира да потърси подпомагане от кралица Елизабет II, с цел да приложи проекта си за Брекзит непременно. Идеята му е монархът да употребява правото си на пророгация, с цел да разпусне краткотрайно Народното събрание и да ограничи опцията на народните представители да блокират вероятно едностранното решение на министър-председателя, което би довело до напускането на Европейския съюз от страна на кралството без подписано комерсиално съглашение, съобщи BBC.

Новината провокира вълна от неодобрение измежду партийните представители в Народното събрание, като мнозина даже дефинираха желанията на Джонсън, като „ скандални “ и „ потъпкващи конституцията на страната “.

Представителят на торите Доминик Грийв съобщи, че това неизбежно ще докара до избор на съмнение към държавното управление.

Борис Джонсън има намерение да се възползва от лятната почивка на депутати, с цел да изплете тайния си проект за Брекзит, в случай че изискванията му не бъдат признати от европейските сътрудници преди крайния период на 31 октомври.

Народните представители се връщат на работа на 2 септември, като в средата на месеца има планувано ново спиране за привършване на конферентните сесии. Според английската телевизия, Джонсън желае депутатите да бъдат краткотрайно отстранени от 10 септември натам, с цел да прокара решението си без потребността от единодушие на национално равнище.

Но този проект има своето несъвършенство и то се крие във времето, което Народното събрание ще действа обикновено при започване на идния месец. Времето би било задоволително, с цел да се блокират дейностите на министър-председателя и да се гласоподава избор на съмнение, който да смъкна държавното управление от власт.

Първият министър на Шотландия Никола Стърджънпризова английския политически хайлайф да се събере идната седмица и да осуети проекта на Борис Джонсън, тъй като в противоположен случай „ денят ще бъде запомнен, като най-мрачния в демократичната история на Англия “.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР