Премиерът на Великобритания Борис Джонсън ще проведе среща с представители

...
Премиерът на Великобритания Борис Джонсън ще проведе среща с представители
Коментари Харесай

Джонсън свиква среща заради убийството на Сара Евералд

Премиерът на Англия Борис Джонсън ще организира среща с представители на правоприлагащите органи през днешния ден, с цел да разиска ограничения за отбрана на дамите и девойките след убийството на Сара Еверард.

" Утре ще ръководя съвещание на държавната работна група за престъпност и правораздаване, с цел да разгледаме какви по-нататъшни дейности би трябвало да предприемем, с цел да защитим дамите и да подсигуряваме сигурността по нашите улици ", сподели Джонсън в неделя в известие от „ Даунинг Стрийт”.

Джонсън съобщи, че към този момент е разговарял с комисаря на столичната полиция Кресида Дик и вътрешния министър Прити Пател. На днешната среща ще участват английски министри, висши служители на реда и представители на прокуратурата в Обединеното кралство.

" Смъртта на Сара Еверард би трябвало да ни сплоти в решимостта да спрем насилието над дами и девойки и да накара всяка част от системата на наказателното правораздаване да работи за тяхната отбрана ", сподели министър председателят.

Еверард, 33-годишен маркетинг шеф, изчезна вечерта на 3 март. Тялото й беше открито прикрито в чанта в гористата околност край Ашфорд, Кент в сряда.

48-годишният полицейски чиновник Уейн Кузенс е упрекнат в убийството и отвличането на дамата, той се яви в съда в събота сутринта.

По-късно в събота в Лондон се организира бдение в памет на Сара Еверард с апел за промени, които да предпазят другите дами от принуждение. Полицията отхвърли да издаде позволение за бдението. Полицаите се пробваха да разпилян тълпата, а по-късно бяха обвиняване в използване на несъразмерна мощ против някои от събралите се, макар че събранието е било спокойно и са спазвани ограниченията за сигурност против COVID-19.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР