Премиерът на Великобритания Борис Джонсън обяви, че Великобритания може да

...
Премиерът на Великобритания Борис Джонсън обяви, че Великобритания може да
Коментари Харесай

Борис Джонсън предупреди: Великобритания може да напусне търговските преговори с ЕС

Премиерът на Англия Борис Джонсън разгласи, че Англия може да напусне комерсиалните договаряния с Европейския съюз, ден откакто се съгласи да се срещне с ръководителя на Европейската комисия в финален опит за превъзмогване на задънената улица, оповестява " Ройтерс ".

С оставащи малко повече от три седмици преди Англия дефинитивно да приключи излизането си от Общността, Джонсън би трябвало да се срещне с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен през идващите дни, откакто договарящите не съумяха да изгладят разликите.

Езикът и на двете страни се втвърди, откакто договарянията още веднъж стигнаха до блокаж, като Джонсън дефинира обстановката като " доста комплицирана ", а договарящият от името на Европейски Съюз Мишел Барние съобщи, че Общността е изцяло обединена и " в никакъв случай няма да жертва бъдещето ни за сегашното ".

И двете страни приканиха другата да направи компромис, с цел да се реализира съглашение, и виждат срещата като последно мятане на зарове, с цел да се види дали има политически път за доближаване на позициите.

В знак на някакво придвижване в паралелни договаряния за използване на по-ранно съглашение по отношение на изискванията за излизане на Англия - за разлика от изискванията на бъдещата търговия - министри обявиха, че са постигнали съглашение по отношение на договореностите за границата сред Ирландия и Северна Ирландия.

В резултат на това Англия съобщи, че в този момент ще отстрани клаузи в законодателството, които са в нарушаване на контракта с Европейски Съюз за излизане, подписан през януари.

Откакто Англия напусна Европейски Съюз през януари, двете страни останаха по три въпроса, което повдигна вероятността за това, което съгласно доста бизнеси е техният призрачен сюжет - няма съглашение за ръководство на към 1 трилион $ годишна търговия.

Запитан дали ще се опита до последния вероятен миг да подписа договорка за търговията, Джонсън сподели пред публицисти: " Да, несъмнено. "

" Винаги се надяваме, само че знаете, че може да пристигна миг, в който би трябвало да признаем, че е време да изтеглим пънове и това е тъкмо по този начин ", сподели Джонсън, употребявайки крикетен термин за края на играта.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР