Премиерът на Великобритания Борис Джонсън е в стабилно състояние в

...
Премиерът на Великобритания Борис Джонсън е в стабилно състояние в
Коментари Харесай

Борис Джонсън няма пневмония и е в стабилно състояние

Премиерът на Англия Борис Джонсън е в " устойчиво " положение в болничното заведение и няма пневмония, удостовери представителят на английското държавно управление, представен от " Гардиън ".

До момента " Даунинг стрийт " отхвърляше да даде явен отговор дали Джонсън има пневмония.

Вчера 55-годишният Джонсън беше изместен в интензивно поделение в лондонска болница след утежняване на положението му. Британският министър председател се бори с ковид към този момент 10 дни.

Запитан дали министър председателят е диагнозиран с пневмония, представителят отговори, че Борис Джонсън няма.

Говорителят сподели още, че Джонсън е бил в " устойчиво " положение през нощта и че " остава в положително благоволение на духа ".

Представителят разясни, че министър-председателят получава общоприета кислородна терапия и че не се нуждае от механична вентилация или неинвазивна респираторна помощ.

От държавното управление оповестиха, че Риши Сунак, финансовият министър на Обединеното кралство, краткотрайно ще поеме ръководството на страната, в случай че външният министър Доминик Рааб, който краткотрайно замества Джонсън, се разболее.

Рааб няма пълномощия да " наема и да уволнява " чиновници на държавното управление, до момента в който замества премиера, акцентира представителят.

Правителството алармира, че отхвърля съвета на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп да се употребяват пробни медикаменти против ковид върху Борис Джонсън.

Говорителят отхвърли изказвания, че министър председателят получава особено отношение в болница " Сейнт Томас " в Лондон, а също по този начин отхвърли изказванията, че " Даунинг стрийт " 10 не е изцяло почтен с медиите за здравето на английския водач.

Говорителят сподели още, че Доминик Рааб и държавното управление могат да подхващат военни дейности без единодушието на премиера. Рааб ще ръководи всяка среща на Съвета за национална сигурност. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР