Премиерът на Великобритания Борис Джонсън е победител в първия дебат

...
Премиерът на Великобритания Борис Джонсън е победител в първия дебат
Коментари Харесай

Борис Джонсън е победител в дебата с Джереми Корбин

Премиерът на Англия Борис Джонсън е победител в първия спор против водача на опозицията Джереми Корбин, преди изборите през декември, написа Риа Новости.

Данните на изследване на YouGov сочат, че 51 % от гледалите дебата считат Джонсън за победител, а 49 дефинират Корбин като политикът, който е надвил.

Въпреки че Борис Джонсън печели, разликата е напълно дребна, регистрират анкетиращите, които са се допитали до мнението на общо 1646 души.

Резултатите не взимат поради хората, които са дали отговор “не знам ”.

Дебатът се разпростря върху тематики като Брекзит, опазване на здравето, обучение и сигурност, само че нито един от двамата претенденти не сподели нещо кардинално ново.

Борис Джонсън дефинира съглашението, което подписа с Европейския съюз като “прекрасно ” и настоя, че Брекзит ще се случи на 31 януари.

Джереми Корбин дефинира съглашението като “по-лошо от подписаното от предходния министър председател Тереза Мей ” и изиска то да бъде гласувано от жителите на още един референдум.

Междувременно, водачите на другите опозиционни партии в Народното събрание Шотландската национална партия и Либералдемократическата партия се възмутиха, че на телевизионният спор са били поканени единствено Джонсън и Корбин.

По този метод желанието на милиони британци да останат в Европейския съюз, не беше отразено, споделят от двете обединения.

Последното изследване на публичното мнение на YouGov на настройките за идните избори регистрира, че 42 % поддържат Консервативната партия на Борис Джонсън о 30 % Лейбъристката партия на Джереми Корбин. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР