Премиерът на Великобритания Борис Джонсън е победител в първия дебат

...
Премиерът на Великобритания Борис Джонсън е победител в първия дебат
Коментари Харесай

Борис Джонсън спечели дебата с Джереми Корбин на косъм

Премиерът на Англия Борис Джонсън е победител в първия спор против водача на опозицията Джереми Корбин, преди предварителните парламентарни избори в средата на декември, съобщи БГНЕС. " Победата " обаче е на косъм!
Данните на изследване на YouGov сочат, че 51% от гледалите дебата считат Джонсън за победител, а 49% дефинират Корбин като политикът, който е надвил.
Въпреки че Борис Джонсън печели, разликата е напълно дребна, регистрират анкетиращите, които са се допитали до мнението на общо 1646 души. Резултатите не взимат поради хората, които са дали отговор " не знам ".
Дебатът се разпростря върху тематики като Brexit, опазване на здравето, обучение и сигурност, само че нито един от двамата претенденти не сподели нещо кардинално ново.
Борис Джонсън дефинира съглашението, което подписа с Европейския съюз, като " прелестно " и настоя, че Brexit ще се случи на 31 януари. Той настояваше същото и за предходния период - 31 октомври тази година.
Джереми Корбин дефинира съглашението като " по-лошо от подписаното от предходния министър председател Тереза Мей " и изиска то да бъде гласувано от жителите на още един референдум. А откакто Джонсън му сподели, че ще му подари написана от него книга за невероятната договорка за Brexit, Корбин се усъмни, че ще му я подари преди Brexit да се случи.
Междувременно, водачите на другите опозиционни партии в Народното събрание Шотландската национална партия и Либералдемократическата партия се възмутиха, че на телевизионният спор са били поканени единствено Джонсън и Корбин. По този метод желанието на милиони британци да останат в Европейския съюз, не беше отразено, споделят от двете обединения.
Последното изследване на публичното мнение на YouGov на настройките за идните избори регистрира, че 42% поддържат Консервативната партия на Борис Джонсън, a 30% - Лейбъристката партия на Джереми Корбин.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР