Премиерът на Велибритания Борис Джонсън в прав текст обяви, че

...
Премиерът на Велибритания Борис Джонсън в прав текст обяви, че
Коментари Харесай

Великобритания официално поиска Евро 2020 и обяви, че ще се бори с България за Мондиал 2030

Премиерът на Велибритания Борис Джонсън в прав текст разгласи, че страната има подготвеност да одобри всички мачове от идното Европейско състезание по футбол и към този момент е уведомила УЕФА за това. Това се случи, откакто през уикенда на Острова минаха границата от 20 милиона души, които към този момент са имунизирани. Така към този момент е изпълнена първичната скица за имунизиране на всички най-уязвими групи.

Още преди седмица държавното управление на Англия разгласи, че стадионите се отварят отчасти на 17 май, а на 21 юни ограниченията ще бъдат разхлабени още повече. Оригиналният проект за Евро 2020 планува " Уембли " да одобри седем мача от шампионата на Стария континент. Борис Джонсън обаче през вчерашния ден разгласи, че страната е подготвена да семейства всички срещи.

От УЕФА към момента публично поддържат тезата, че се придържат към истинския проект Евро 2020 да се организира в 12 града. Все повече са информациите обаче, че централата ще вземе решение шампионата да се състои единствено в една или две страни.

По същото време Борис Джонсън разгласи и проектът Англия и Ирландия да аплайват дружно за домакинство на Световното състезание през 2030 година. За същия конгрес преди време разгласи, че ще кандидатства и българското държавно управление, като проектът е да бъдем хазаин дружно с още три балкански страни - Гърция, Сърбия и Румъния. " Ние сме домакини на Европейското. Приемаме полуфиналите и финала. Със сигурност сме подготвени да приемем всевъзможни други мачове, в случай че се търси хазаин за тях. За момента това са диалозите ни с УЕФА. Имаме доста огромно предпочитание да върнем футбола вкъщи през 2030 година. Това ще бъде нещо прелестно ", съобщи Джонсън.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР