Премиерът на Унгария Виктор Орбан съобщи, че партията му ФИДЕС

...
Премиерът на Унгария Виктор Орбан съобщи, че партията му ФИДЕС
Коментари Харесай

Орбан: ФИДЕС може да излезе от ЕНП

Премиерът на Унгария Виктор Орбан заяви, че партията му ФИДЕС може да напусне Европейската национална партия (ЕНП), осведоми " Ройтерс ".

Във вторник водачът на парламентарната група на най-голямата партия в Европейския парламент Манфред Вебер изиска от ФИДЕС да отстрани билбордовете, които нападат ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер , което е част от акция против миграцията преди евровота през май.
 Унгарски ежедневник приканва
Унгарски ежедневник приканва " Фидес " на Орбан да напусне ЕНП

" Фидес " да сплоти силите си с европейските националисти, предлага медията

Началникът на унгарския кабинет Гергей Гуляш съобщи по-късно, че през идната седмица постерите ще бъдат заменени с други, свързани с проекти на Орбан за увеличение на раждаемостта. Гуляш разясни, че ФИДЕС желае да остане в Европейската национална партия.

Пред публичното радио Орбан разяснява, че към момента избира да се реформира Европейската национална партия, само че загатна, че ФИДЕС може да напусне партията, която ще организира съвещание на 20 март и ще реши дали да извади унгарската партия от групата.

Дебатът може да завърши с това, че ФИДЕС ще откри мястото си не във, а отвън ЕНП. Ако желаеме да стартираме нещо ново...очевидно първото място за осъществяване на договаряния ще бъде в Полша , сподели той.
 ДБГ предлага да се отстранят
ДБГ предлага да се отстранят " популиста " Орбан и партията му от ЕНП

Заради изцяло несъвместими дясноцентристки полезности и акция против Юнкер

Орбан акцентира, че ръководещата в Полша партия " Право и правдивост " не е член на Европейската национална партия. Той добави, че е разговарял с Юнкер и Вебер в четвъртък, а неделя възнамерява да посети Полша.

Варшава и Будапеща се заканиха да блокират всевъзможни наказания против тях поради нарушение на върховенството на закона.

Унгарският министър-председател сподели още, че министър председателят на Полша Матеуш Моравецки ще посети Будапеща на националния празник на 15 март , когато Орбан ще произнесе тирада.
 Няма да отстъпим пред ултиматума на ЕНП, закани се партията на Орбан
Няма да отстъпим пред ултиматума на ЕНП, закани се партията на Орбан

Защитата на европейските християнски полезности и прекъсването на миграцията са по-важни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР