Премиерът на Унгария, Виктор Орбан, разкритикува властите на ЕС за

...
Премиерът на Унгария, Виктор Орбан, разкритикува властите на ЕС за
Коментари Харесай

Орбан с нова критика към ЕС

Премиерът на Унгария, Виктор Орбан, разкритикува управляващите на Европейски Съюз за миграционната им политика и курса по украинския въпрос и прикани за промяна на властта в Брюксел, оповестява Политико.

" Смисълът на актуалните европейски избори е промяната на водачеството ", съобщи Орбан в коридорите на конференцията NatCon на консервативните и крайнодесни сили в Европа, която се организира в Брюксел. — Ако водачите се окажат неприятни, те би трябвало да бъдат заменени. Толкова е просто ", представено от Фокус.

В публикацията на Политико се отбелязва, че конференцията към този момент се е трансформирала в скандал - кметът на една от брюкселските общини във вторник реши да забрани събитието заради риск от публични безредици, след което дейностите му бяха спрени от полицията. На идващия ден възбраната беше анулирана от брюкселския съд и конференцията продължи.

В речта си Орбан съпостави опита за спиране на NatCon с " репресиите ", употребявани в Унгария през 80-те години на предишния век при социализма, и означи, че " както и да го назовем, комунизъм или каквото и да е, ние живеем на самия предел на репресивната епоха в Европа ".

Орбан също по този начин бе безапелационен, че няма да се откаже от икономическото партньорство с Русия, макар спора на страната с Украйна, като акцентира, че макар че Киев има право на самозащита - " това не е война на унгарския народ ".

" Това, което европейците вършат в този момент, е неприятно, тъй като техните дейности не са ориентирани към преустановяване на огъня и ние не желаеме да разберем изцяло следствията от поддръжката на страна, която води война, която няма да завоюва ", предизвести Орбан.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР