Премиерът на Унгария Виктор Орбан разкритикува плана на ЕС за

...
Премиерът на Унгария Виктор Орбан разкритикува плана на ЕС за
Коментари Харесай

Орбан: Сделката на ЕС за мигрантите напомня за депортациите при Холокоста

Премиерът на Унгария Виктор Орбан разкритикува проекта на Европейски Съюз за по-справедливо разпределение на бежанците, като го съпостави с депортации по време на война, оповестява " Франс прес ".

" Да кажем, че има мигранти в Германия, които не желаят да идват тук. Значи ги хващат, качват ги във вагони в Германия, докарват ги при нас и ги разтоварват тук? ", изрази неразбиране той.

Орбан уточни и че всяка страна, която не позволява мигранти да влязат на територията ѝ, ще бъде принудена да го направи принудително.

Дългогодишната омраза на унгарския популистки водач с Брюксел по отношение на миграцията и демократичните полезности постоянно го карат да прави спорни аналогии.

Евродепутатът от опозицията Каталин Чех разкритикува изявлението на Орбан.

" Той просто не може да престане с позорните си паралели с Холокоста ", написа в Туитър Чех от центристката партия " Моментум ".

Орбан разказа Европейски Съюз като модерна версия на Съветския съюз и предишния месец включи и Адолф Хитлер измежду водачите, които " мечтаеха за европейско единение ".

Унгария от дълго време се опълчва на приемането на бежанци посредством наложителни квоти и - дружно с Полша - гласоподава срещу предлагането.

Съгласно авансово съглашение, реализирано по-рано този месец, страните от Европейски Съюз, които отхвърлят да одобряват търсещи леговище, ще би трябвало да заплащат по 20 000 евро на човек във фонд, ръководен от Брюксел.

Днес Орбан упрекна американския милиардер от маджарски генезис Джордж Сорос и неговия наследник Александър Сорос за последния проект за Европейски Съюз, заявявайки, че " империята на Сорос наложи мигрантската квота на европейците с бързо решение, сходно на прелом ".

Унгарският хардлайнер издигна огради от бодлива тел по границите и затвори мигрантските лагери. Освен това централноевропейската страна към този момент не приема молби за леговище.

През 2016 година Орбан се опита да промени конституцията посредством референдум, с цел да забрани на страната да приема мигранти, само че на косъм не съумя да реализира задачата си.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР