Премиерът на Унгария Виктор Орбан разкритикува на бежанците, като го

...
Премиерът на Унгария Виктор Орбан разкритикува на бежанците, като го
Коментари Харесай

Орбан сравни сделката на ЕС за мигрантите с депортациите при Холокоста

Премиерът на Унгария Виктор Орбан разкритикува на бежанците, като го съпостави с депортации по време на война, оповестява " Франс прес ".

" Да кажем, че има мигранти в Германия, които не желаят да идват тук. Значи ги хващат, качват ги във вагони в Германия, докарват ги при нас и ги разтоварват тук? ", изрази неразбиране той.

Орбан уточни и че всяка страна, която не позволява мигранти да влязат на територията ѝ, ще бъде принудена да го направи принудително.

Дългогодишната омраза на унгарския популистки водач с Брюксел по отношение на миграцията и демократичните полезности постоянно го карат да прави спорни аналогии.

Евродепутатът от опозицията Каталин Чех разкритикува изявлението на Орбан.
 Орбан няма да се поддаде на натиска от Европейски Съюз за смяна на закона за миграцията
Орбан няма да се поддаде на натиска от Европейски Съюз за смяна на закона за миграцията

Орбан упрекна и Европейски Съюз в " жесток бойкот "

" Той просто не може да престане с позорните си паралели с Холокоста ", написа в Туитър Чех от центристката партия " Моментум ".

Орбан разказа Европейски Съюз като модерна версия на Съветския съюз и предишния месец включи и Адолф Хитлер измежду водачите, които " мечтаеха за европейско единение ".

Унгария от дълго време се опълчва на приемането на бежанци посредством наложителни квоти и - - гласоподава срещу предлагането.

Съгласно авансово съглашение, реализирано по-рано този месец, страните от Европейски Съюз, които отхвърлят да одобряват търсещи леговище, ще би трябвало да заплащат по 20 000 евро на човек във фонд, ръководен от Брюксел.
 Европейски Съюз обмисля ограничения за миграционния напън
Европейски Съюз обмисля ограничения за миграционния напън

Обмислят се повече депортации на търсещи леговище в Европа назад в родните им страни

Днес Орбан упрекна американския милиардер от маджарски генезис Джордж Сорос и неговия наследник Александър Сорос за последния проект за Европейски Съюз, заявявайки, че " империята на Сорос наложи мигрантската квота на европейците с бързо решение, сходно на прелом ".

Унгарският хардлайнер издигна огради от бодлива тел по границите и затвори мигрантските лагери. Освен това централноевропейската страна към този момент не приема молби за леговище.

През 2016 година Орбан се опита да промени конституцията посредством референдум, с цел да забрани на страната да приема мигранти, само че на косъм не съумя да реализира задачата си.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР