Премиерът на Унгария Виктор Орбан предупреди в събота, че руска

...
Премиерът на Унгария Виктор Орбан предупреди в събота, че руска
Коментари Харесай

Орбан се опасява от бежанска вълна от Украйна

Премиерът на Унгария Виктор Орбан предизвести в събота, че съветска инвазия в Украйна може да докара до вълна от стотици хиляди украински бежанци, бягащи през границата в страната му, заяви АП.

Той насочи предупреждението в годишно послание, с което тази година започва политическата му кампания за парламентарните избори в Унгария на 3 април.

Орбан прикани за спокойно разрешаване на нарастващото напрежение в Европа, произлизащо от страховете от идна съветска инвазия в Украйна.

Орбан, прочут като корав съперник на всевъзможен тип имиграция, сподели, че е в най-хубавия интерес на Унгария да заобикаля война, която съгласно него ще провокира вълна от украински бежанци и разстройване в стопанската система.

Орбан съобщи, че се опълчва на проектите на Европейския съюз (ЕС) да употребява глобите против Русия, която е натрупала над 100 000 бойци по границите на Украйна, като възпиращ фактор.

" За наказания, наказателни политики, лекции или всевъзможен различен тип надменност от страна на великите сили не може и дума да става ", сподели Орбан.

Орбан, който управлява Унгария от 2010 година, е в близки връзки с съветския президент Владимир Путин. На среща с Путин в Кремъл предходната седмица, Орбан лобираше за увеличение на доставките на газ от Русия и похвали засиленото съдействие на страната му с Москва в региона на енергетиката, търговията и сигурността.

След анексирането на украинския полуостров Крим от Русия през 2014 година, Унгария под ръководството на Орбан поредно се опълчва на налагането на наказания на Европейски Съюз против Москва, макар че в последна сметка постоянно е гласувала за тях.

Унгария също по този начин блокира министерските срещи сред Украйна и НАТО поради украинския езиков закон, който съгласно Будапеща нарушава правата на унгарското етническо малцинство в Западна Украйна.

Унгария отхвърли да одобри военни подкрепления от НАТО и Съединените щати, които бяха мобилизирани в няколко други източноевропейски страни в отговор на натрупването на съветски войски по границите на Украйна. Тя твърди, че вътрешната войска на Унгария е задоволителна, с цел да отбрани страната.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР