Премиерът на Унгария Виктор Орбан предупреди, че неговата партия ФИДЕС

...
Премиерът на Унгария Виктор Орбан предупреди, че неговата партия ФИДЕС
Коментари Харесай

Орбан заплаши да извади ФИДЕС от ЕНП

Премиерът на Унгария Виктор Орбан предизвести, че неговата партия ФИДЕС ще напусне Групата на Европейската национална партия (ЕНП) в Европейския парламент вместо да одобри краткотрайно премахване съгласно нови правила, които се чака да бъдат утвърдени в сряда , осведоми " Политико ".

Орбан насочи предизвестието в писмо до Манфред Вебер, немския евродепутат, който ръководи консервативната група, която е най-голямата секта в Европейския парламент.
 Партията на Орбан остава отстранена от ЕНП
Партията на Орбан остава отстранена от ЕНП

ЕНП краткотрайно лиши членските права на Фидес през март 2019 година

Миналата седмица Вебер и водачите на ЕНП започнаха крачка към приемане на нови правила за премахване , които ще им разрешават да постановат наказване на цяла партия, а освен на един народен представител.

Членството на ФИДЕС в ЕНП краткотрайно е замразено от март 2019 година , само че към момента има 11 евродепутати с положителни позиции в групата в Народното събрание.

В писмото Орбан написа, че ФИДЕС даже няма да се позаинтересува какво прави групата с новите правила , а напряко ще напусне, в случай че новият развой за краткотрайно премахване бъде утвърден.

Членове на ЕНП приканиха групата да не се подава на изнудването на Орбан.
 Орбан подготвен партията му
Орбан подготвен партията му " Фидес " да напусне ЕНП

" Въпросът е дали новият ръководител на ЕНП може да спре придвижването си наляво "

Някои членове на групата оповестиха, че писмото на Орбан до Вебер е по-малко опасност, в сравнение с подарък. Те се надяват, че унгарският водач ще удържи на думата си и ще извади партията от групата , в случай че новите правила, както се чака да стане, бъдат утвърдени с 2/3 болшинство на среща на групата в сряда.

ЕНП ще остане най-голямата група и без ФИДЕС. Консерваторите сега имат 187 евродепутати, а социалдемократите - 145.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР