Премиерът на Унгария - Виктор Орбан, поиска оставката на вицепрезидента

...
Премиерът на Унгария - Виктор Орбан, поиска оставката на вицепрезидента
Коментари Харесай

Напрежение! Виктор Орбан поиска оставката на вицепрезидента на ЕК

Премиерът на Унгария - Виктор Орбан, изиска оставката на вицепрезидента на Европейската комисия за полезности и бистрота - Вера Йоурова. Той стимулира настояването си с нейни " унизителни обществени изказвания " по отношение на демокрацията в ръководената от него страна.

" Тя обиди европейските жители от унгарска народност, като съобщи, че не са в положение да образуват без значение мнение ", написа министър-председателят на Унгария в писмото си до ръководителя на Европейската комисия - Урсула фон дер Лайен.

" Тези изказвания са освен директна офанзива против демократично определеното държавно управление на Унгария, което се трансформира в нещо всекидневно, само че и оскърбление по отношение на Унгария и унгарския народ'', написа още Орбан.

Както към този момент знаем, още през 2018 година Европейският парламент одобри наказания против Унгария и краткотрайно блокира правото ѝ на глас в институциите на Европейския съюз заради угнетяване на самостоятелните медии и неправителствени организации, и разрушение на демокрацията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР