Премиерът на Унгария Виктор Орбан бе ваксиниран днес срещу коронавирус

...
Премиерът на Унгария Виктор Орбан бе ваксиниран днес срещу коронавирус
Коментари Харесай

Виктор Орбан бе ваксиниран с ваксината на китайската компания Sinofarm

Премиерът на Унгария Виктор Орбан бе имунизиран през днешния ден против ковид с имунизацията на китайската компания Sinofarm, съобщи Ройтерс, като се базира на формалната страница във Facebook на унгарския водач.

Унгария стана в сряда първата страна от Европейския съюз, която стартира да имунизира популацията си с китайската ваксина против ковид, като в това време в страната се вършат имунизации и с съветската ваксина " Спутник V ", макар че Европейски Съюз не е дал позволение за използването на нито една от двете ваксини, отбелязва Ройтерс.

" Ваксиниран ", написа Орбан в страницата си във Facebook, в която разгласява и фотоси по какъв начин му слагат имунизацията.

Орбан предизвести в петък, че е допустимо стягане на карантинните правила в Унгария, защото дневният брой на инфектираните с ковид доближи най-високата си стойност до момента през тази година и се обрисува заплаха от претоварване на унгарските лечебни заведения през идващите две седмици.

Стотици хора се събраха през днешния ден на площад в унгарската столица Будапеща, с цел да стачкуват против карантинните ограничения.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР