Премиерът на Унгария Виктор Орбан бе домакин в четвъртък на

...
Премиерът на Унгария Виктор Орбан бе домакин в четвъртък на
Коментари Харесай

Орбан, Моравецки и Салвини обсъдиха създаването на нова десница в ЕС

Премиерът на Унгария Виктор Орбан бе хазаин в четвъртък на среща с полския министър председател Матеуш Моравецки и водача на италианската " Лига " Матео Салвини, на която да обсъдят основаването на нова дясна националистическа групировка на европейската политическа сцена, съобщи АП.

На конференцията тримата политици се зарекоха да продължат съдействието сред своите партии, с цел да реализиран това, което Орбан назова " европейски подем ". Те обаче дадоха малко детайлности за характера на възможния предстоящ алианс.

Преди две седмици ръководещата в Унгария партия " ФИДЕС " на Орбан дефинитивно напусна редиците на Европейската национална партия. Това постави завършек на години раздори поради спазването на демократичните правила от унгарските управляващи и оповестеното от Орбан създаване на " нелиберална народна власт ". Лидерът на " ФИДЕС " е изразявал вяра за " метаморфоза на европейската десница ".

" Събрахме се тук да планираме и да приказваме за бъдещето на Европа ", сподели конференцията Орбан. Той уточни, че всички са се обединили към концепцията на Салвини за " европейски подем ", защото милиони европейски жители са без " съответно и дейно посланичество ".

Салвини изрази вяра за сливането на европейска сцена на неговата " Лига ", " ФИДЕС " и ръководещата в Полша партия " Право и правдивост " и назова срещата, състояла се на католическия Велики четвъртък, " историческа ". Моравецки повтори апела на домакина за основаването на европейска политическа мощ, която " почита националния суверенитет и независимост " и брани обичайните полезности.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР