Премиерът на Унгария ще поиска от Европейския съюз да поеме

...
Премиерът на Унгария ще поиска от Европейския съюз да поеме
Коментари Харесай

Орбан иска от ЕС да отпусне 400 млн. евро за гранична охрана на Унгария

Премиерът на Унгария ще изиска от Европейския съюз да поеме половината от разноските на страната за ограниченията за защита на границата на страната от мигранти, съобщи консултант на Виктор Орбан. Това стана дни преди правосъдно решение във връзка отхвърли на Будапеща и Братислава да одобряват отредените им квоти за настаняване на към този момент признати в други страни чужденци.

Янош Лазар, който управлява администрацията на премиера, добави на конференция, че в четвъртък Орбан ще напише писмо до ръководителя ан Европейската комисия Жан-Клод Юнкер с искане за към 400 милиона еврро. Според него границата на Унгария със Сърбия и Хърватия, която е препречена с два реда ограда с бодлива тел, полицейски и военни патрули, " пази всички жители на Европа от наводняване от незаконни имигранти ".

Поради това било време Еврокомисията да помогне на Унгария, както към този момент го е сторила за Италия, Гърция и България. " Не може да се ползват двойни стандарти ", сподели Лазар, представен от " Ройтерс ".

През юни Европейската комисия стартира процедура и против Полша, Унгария и Чехия за отхвърли им да одобряват търсещи леговище. Орбан от няколко години води акция против миграцията и упорства, че всяка страна в Европейски Съюз би трябвало сама да взема решение кого да позволява и оставя да живее на личната си територия.

В момента в Унгария има по-малко от 700 мигранти, от които към 460 са в строго следени лагери от пригодени за живеене контейнери по границата със Сърбия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР