Премиерът на Украйна Денис Шмихал смята, че има недостиг на

...
Премиерът на Украйна Денис Шмихал смята, че има недостиг на
Коментари Харесай

Премиерът на Украйна: Светът изчерпа снарядите

Премиерът на Украйна Денис Шмихал счита, че има дефицит на муниции освен в неговата страна, само че и в целия свят. Според него, с цел да се реши казусът е належащо да се откри тяхното произвеждане в Украйна.

„ Имаме голям дефицит на муниции освен в Украйна, само че и в целия свят. Ние разбираме, че би трябвало да ги произвеждаме тук, в Украйна, тъй като в целия свят те са свършили, запасите са изчерпани. Всички хранилища са празни ", сподели Шмигал пред Financial Times (FT).

Според него,украинското държавното управление си е извлякло поучения от скока в производството на дронове, който се е нараснал от няколко стотен от предходната година до " десетки хиляди " тази година.

Украинските управляващи също направиха промени в бюджета, с цел да се съсредоточат върху комплекса за военна защита, в това число противовъздушната защита и артилерията, отбелязва FT. Друг чиновник от държавното управление посочи, че Киев не може бързо да трансформира производството на снаряди, в това число заради световния дефицит на барут.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР