Премиерът на Тунис Юсеф Шахед реши днес да забрани, от

...
Премиерът на Тунис Юсеф Шахед реши днес да забрани, от
Коментари Харесай

Тунис забрани носенето на никаб в институциите

Премиерът на Тунис Юсеф Шахед реши през днешния ден да забрани, " от съображения за сигурност ", достъпа в администрациите и публичните институции на лица, които носят никаб, споделиха за Франс прес от канцеларията на премиера.

Според източника Шахед е подписал циркулярно писмо, " забраняващо достъп до административни служби и публични институции на всеки, чието лице е покрито. Решението е взето от съображения за сигурност ".

Вчера в Тунис беше осъществен двоен гибелен атентат, при който починаха двама и бяха ранени 7 души. Отговорност за него пое групировката " Ислямска страна ".

През февруари 2014 година министерството на вътрешните работи упълномощи полицията да прави засилени инспекции на хора, които носят никаб, обосновавайки мярката с битката против тероризма.

Режимът на президента Зин ал Абидин Бен Али въобще не допускаше забулването и смазваше безмилостно всяка форма на ислямизъм, само че след свалянето му с революцията от 2011 година никабите станаха известни и провокират разногласия сред всемирски политически деятели и ислямисти. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР