Премиерът на Тунис Юсеф Шахед е забранил носенето на никаб

...
Премиерът на Тунис Юсеф Шахед е забранил носенето на никаб
Коментари Харесай

Тунис забрани носенето на никаби и закриването на лицето

Премиерът на Тунис Юсеф Шахед е забранил носенето на никаб - цялостното покриване на лицето при дамите - във всички обществени институции заради опасности за сигурността, предава " Ал Джазира ".

Решението идва, откакто на 27 юни в столицата се взривиха двама атентатори-самоубийци, които убиха двама и раниха още седем души.
 Два атентата в центъра на Тунис  Когато самите араби желаят да опазят Европа от себе си  Жена се взриви в центъра на Тунис, 9 души са ранени
Според очевидци, един от нападателите е носил никаб. Атаките бяха третите за общо седмица в страната и то в разгара на туристическия сезон. ИДИЛ пое отговорност и за трите.

На есен в Тунис ще има парламентарни избори и твърдите дейности против тероризма и ислямизацията ще бъдат значими за резултатите.

През 2011 година на дамите им беше разрешено още веднъж да носят никаб и хиджаб, откакто светският деспот Зин ал Абидин бен Али беше забранил носенето им преди десетилетия. Той отхвърляше всевъзможни форми на ислямско облекло, само че след изгонването му от страната ислямистките придвижвания и партии се изкачиха на власт.

През 2014 година вътрешният министър на страната заръча на служителите на реда да ревизират по-често носещите никаб дами като част от анти-терористичните ограничения, ако под никаба се крие мъж.

Тунис е една от дребното страни в Близкия изток и Северна Африка, където всемирски и ислямистки партии поделят ръководството. Смята се, че тя е единствената страна, за която Арабската пролет донесе либерален триумф, макар че от този момент се бори с икономическо закъснение и обществено неодобрение.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР