Премиерът на Тайван Су Цънчан представи пред парламента специален проектобюджет

...
Премиерът на Тайван Су Цънчан представи пред парламента специален проектобюджет
Коментари Харесай

Тайван представи проектобюджет за 2 млрд долара за борба с коронавируса

Премиерът на Тайван Су Цънчан показа пред Народното събрание специфичен проектобюджет на стойност 60 милиарда нови тайвански $ (2 милиарда щатски долара), съобщи ДПА. Целта на този бюджет е да смекчи въздействието на епидемията от новия ковид върху стопанската система на страната.

Ако бъде утвърден, бюджетът ще планува общо 40,4 милиарда нови тайвански $ за стратегии, с които да се подкрепят туризмът, превозът, търговията и други браншове. Ще бъдат заделени пари и за купони с понижения за извършване на покупки онлайн.

В новия проектобюджет са заложени и 19,6 милиарда за битка с епидемията, предава Българска телеграфна агенция.

Тайванският министър председател съобщи, че държавното управление поставя старания в страната да се създават доста повече медицински маски за лицето и изрази вяра тази седмица броят им да доближи 8,2 милиона дневно, а през април - 13 милиона на ден.

Су Цънчан прикани депутатите да одобрят специфичния бюджет в най-скоро време, тъй че държавното управление да разполага с задоволително средства в битката за преодоляване на епидемията от новия ковид и да окаже поддръжка на стопанската система. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР