Премиерът на Словения Янез Янша заяви, че България, Румъния и

...
Премиерът на Словения Янез Янша заяви, че България, Румъния и
Коментари Харесай

Словения иска България да бъде приета незабавно в Шенген |

Премиерът на Словения Янез Янша съобщи, че България, Румъния и Хърватия безпричинно са отвън Шенгенската зона без граничен надзор и чакат прекомерно дълго, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Янша изнесе 40-минутна тирада пред Европейския парламент по мотив словенското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Той добави, че приемането би трябвало да стане при настоящето потомство, за да могат жителите на тези страни да поддържат нужните промени. 

Евродепутатите ще призоват довечера за следващ път Съвета на Европейски Съюз да одобри неотложно България и Румъния. Дебатите по въпроса са планувани в пленарна зала в Страсбург довечера, а вотът се чака на следващия ден.

Миналата седмица министърът на вътрешните работи на Словения Алеш Хойс съобщи, че изцяло поддържа пълноправното присъединение на България, Румъния и Хърватия към Шенген. Министърът акцентира, че страната му е заинтригувана от това страните да влязат в системата, " тъй като те са съседи и по този начин ще създадем товара ни малко по-лек, както и доста по-лесен живота за хората, които живеят към тези граници, а те ще станат в действителност европейски ".

Той допълни, че желае да сложи въпроса в Съвета на Европейски Съюз, където към момента има опозиция, само че ще го направи, когато бъде реализиран цялостен консенсус по въпроса. От средата на юни България и Румъния получиха единствено непълен достъп до Шенгенската осведомителна система.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР