Премиерът на Словакия Роберт Фицо подаде оставка, поради политическата криза

...
Премиерът на Словакия Роберт Фицо подаде оставка, поради политическата криза
Коментари Харесай

Премиерът на Словакия подаде оставка


Премиерът на Словакия Роберт Фицо подаде оставка, заради политическата рецесия в страната, която стана факт след убийството на журналиста Ян Куциак и брачната половинка му. Това излиза наяве от известие на немския в. Bild, който се базира на изказване на президента на страната Андрей Киска.

Приемник на Роберт Фицо ще застане вицепремиерът Петер Пелегрини. По-рано словашките медии оповестиха, че Фицо е сложил на президента няколко условия, при които е подготвен да подаде оставка. В частност, той е изискал да се обезпечи неизменността на резултатите от парламентарните избори през 2016 година и актуалното систематизиране на политическите сили в Народното събрание. Поискал е също по този начин и да се резервира и съглашението за парламентарната коалиция, което значи, че нов министър председател ще стане този, който ще предложи партията на Фицо.

В края на февруари в градче покрай Братислава (Велка Маца) бяха открити телата на журналиста Ян Куциак и неговата брачна половинка Мартина. Към момента на убийството журналистът е провеждал журналистическо следствие. Той е проучвал въпрос за това, че италианската мафиотска организация Ндрангета евентуално е превеждала пари в Словакия, като ги е вложила в недвижими парцели и разнообразни предприятия, а също по този начин е осъществявала връзки със словашките политици.

След убийството на Куцияк оставка подаде министъра на културата на Словакия. Оставка разгласи и министърът на вътрешните работи.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР