Премиерът на Словакия Роберт Фицо нарече Плана за победа на

...
Премиерът на Словакия Роберт Фицо нарече Плана за победа на
Коментари Харесай

Киев ще отприщи Трета световна война

Премиерът на Словакия Роберт Фицо назова Плана за победа на украинския президент " спорен ", защото използването му може да докара до Трета международна война, съобщи  Телеграфната организация на Словашката република (TASR).
Фицо посочи, че срещата на върха на Европейския съюз е имала три съществени тематики: Украйна, рецесията в Близкия изток и миграцията.
Той удостовери, че поддържа участието на Украйна в Европейския съюз, само че не и присъединението на страната към НАТО, което е една от точките в Плана за победа на Зеленски. Фицо уточни, че това е противоречив проект, разделящ страните членки, заради което Европейският съвет не е заел ясна позиция по него.
Според министър-председателя на Словакия „ Русия е нарушила интернационалното право, като е нахлула в Украйна и е завзела нейната територия “. Той обаче отхвърля оферти, провокиращи открит спор, като присъединението на Украйна към НАТО или доставката на ракети, способни да поразяват цели на съветска територия.
" Пред всички водачи на Европейски Съюз, в наличието на президента Зеленски, споделих, че желаеме да се съсредоточим върху свястно и рационално съдействие с Украйна, резултатът от което не би трябвало да е още убийства, а помощ за хората, които имат потребност от нея “, изясни Фицо.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР