Премиерът на Шри Ланка Ранил Викремесингхе се извини от името

...
Премиерът на Шри Ланка Ранил Викремесингхе се извини от името
Коментари Харесай

Премиерът на Шри Ланка: Извинявайте, че не успяхме да предотвратим Кървавия Великден

Премиерът на Шри Ланка Ранил Викремесингхе се извини от името на държавното управление на сънародниците си за това, че управляващите са били неспособни да предотвратят серията от атентати на Великден, в които починаха стотици хора и бяха ранени към 500 души, съобщи ТАСС.

"Ние носим групова отговорност и молим за амнистия нашите сънародници за неспособността да предотвратим трагичните събития. Ние обещаваме да възстановим църквите, да съживим стопанската система и да спрем тероризма в нашата страна с поддръжката на интернационалната общественост ", сподели министър председателят, говорейки от името на цялото държавно управление.

Същевременно полицията арестува седем души по отношение на следствието на нападенията. Арестите бяха осъществени при взлом на къща в източния град Калмунай. В страната продължава издирването на 140 души, обвинени, че може да имат нещо общо с атентатите от неделя.

ДПА и АП оповестяват за престрелка, избухнала сред полицията и група млади мюсюлмани по време на претършуване на къща в крайбрежния град Самантурай. При интервенцията са били конфискувани пояси за експлозиви, експлозиви, детонатори и железни сачми. Отекнали са и три детонации. Сражението продължава.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР