Премиерът на Шри Ланка Ранил Викремесингхе остро осъди трагедията, която

...
Премиерът на Шри Ланка Ранил Викремесингхе остро осъди трагедията, която
Коментари Харесай

Политици остро осъдиха атентата в Шри Ланка

Премиерът на Шри Ланка Ранил Викремесингхе остро осъди нещастието, която се разигра в три първокласни хотела и три църкви в страната. Шестте детонации взеха над 180 жертви, а близо 300 е броят на ранените. „ Решително съдя страхливата офанзива върху нашия народ. Призовават всички жители да останат мощни и единни по време на тази трагедия”, написа той в обществената мрежа Twitter. Той предизвести да не се популяризира „ погрешна информация” и да не се „ спекулира”.

„ Това е нахлуване над цялото човечество. От името на турския народ изричам съболезнования на роднините на починалите и на целия народ на Шри Ланка” написа турският президент Реджеп Ердоган в своя профил в обществената мрежа Twitter.

„ Атентатите в Шри Ланка са сходни на двата терористични гърмежа в новозеландския град Крайстчърч. Остро съдя случилото се в Шри Ланка, което докара до гибелта на почтени хора в църкви и хотели. Няма значение какъв е бил претекстът. Това е гнусно нападение”, сподели турският министър председател Мевлют Чавушоглу.

Руският президент Владимир Путин изпрати съболезнователно писмо до президента на Шри Ланка във връзка нещастието. „ Уважаеми господин президент, приемете моите най-искрени съболезнования по отношение на трагичните последици вследствие на серията терористични офанзиви в страната. Искам да потвърдя, че Русия е и остава ваш благонадежден сътрудник в битката против интернационалния тероризъм”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР