Премиерът на Северна Македония Зоран Заев поиска бързо провеждане на

...
Премиерът на Северна Македония Зоран Заев поиска бързо провеждане на
Коментари Харесай

Зоран Заев поиска предсрочни парламентарни избори

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев изиска бързо осъществяване на предварителни парламентарни избори след отхвърли на Европейски Съюз да стартира договаряния със Скопие за присъединение към Общността , осведоми Агенция Франс Прес.
 Да променим позицията на Макрон за Македония, приканва Паси
Да променим позицията на Макрон за Македония, приканва Паси

Не печелим нищо от отлагането на диалозите

Заев съобщи, че ще изиска страната да се насочи към предварителни избори . В неделя в 17,00 часа ще се организира среща на политическите водачи на Македония в офиса на президента Стево Пендаровски.

" Това предлагам: бързо образуване на предварителни избори , на които вие, жителите, ще решите по кой път да поемем. Това ще предложа на следващия ден на лидерската среща при президента ", означи Заев в телевизионно послание към жителите на Северна Македония.

Заев сподели още, че няма да се предадат и ще се борят за присъединение към Европейския съюз.

Според Заев, представен от ТАСС, решението на Европейски Съюз е историческа неточност.

Вчера ръководителят на партията на албанското малцинство " Беса " в Северна Македония Билал Касами прикани актуалното държавно управление на републиката да подаде оставка заради решението на Съвета на Европейски Съюз да отсрочи началото на договарянията за присъединението на страната към Европейския съюз.

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск виждат " историческа неточност " в отхвърли на Европейски Съюз за Албания и Македония.
 Блокирането на пътя на Македония към Европейски Съюз - удар против България
Блокирането на пътя на Македония към Европейски Съюз - удар против България

Нямаше да има Преспанско съглашение без Споразумението ни с Македония

По предложение на българския министър председател Бойко Борисов евролидерите одобриха датата за начало на договарянията за участие в Европейски Съюз на Македония и Албания да бъде разисквана преди срещата на върха ЕС-Западни Балкани . Тя следва да се организира през май 2020 година в Загреб в границите на Хърватското председателство.

Към момента Франция блокира започване на договаряния със Скопие за еврочленство.

Да мислим прагматично и да се опитаме да повлияем на президента Макрон , който блокира на процедура пътя на Северна Македония и Албания към Европейския съюз. В положение да направи пробив е външният министър Екатерина Захариева, разяснява през днешния ден по-рано Соломон Паси.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР