Премиерът на Северна Македония Зоран Заев обяви още една среща

...
Премиерът на Северна Македония Зоран Заев обяви още една среща
Коментари Харесай

Заев ще се срещне с Меркел

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев разгласи още една среща с немския канцлер Ангела Меркел, за която към този момент има доказана дата. Той не посочи по кое време и къде ще се организира въпросната среща, оповестява МИА, представени от БГНЕС. 
„ Радвам се, че ми е изпратена покана за среща с канцлера Меркел. Това е триумф и на канцлера Меркел и на държавите-членки на Европейски Съюз, те бяха тук персонално по време за референдума, с цел да предизвикват и дават политическа поддръжка, само че също по този начин и икономическа. Колкото и да са районните аспекти причина за това ново закъснение, със несъмнено не сме ние повода за това, това е доказано. Петнадесет години чакаме това да се случи ”, съобщи Заев на конференция в Скопие.
За изказванията, че точно Меркел не е съгласна да даде дата за начало на договарянията със Северна Македония, Заев сподели, че тази информация е остаряла, и че в миг договарянията се водят и на най-високо равнище, само че и с депутатите. Заев сподели, че за него е значимо решението на Съвета по общи въпроси, който ще се организира от 18 до 21 юни, а по-късно и в края на юли.
„ Европейският съвет е този, който взима окончателното решение. Първо то се предлага от съвета по общите въпроси. Не пропущаме тези неща ”, съобщи Заев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР