Премиерът на Северна Македония Зоран Заев обяви, че страната ще

...
Премиерът на Северна Македония Зоран Заев обяви, че страната ще
Коментари Харесай

Зоран Заев ще реагира на Борисов за “северномакедонците“

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев разгласи, че страната ще реагира с дипломатическа нота на изявлението на българския му сътрудник Бойко Борисов за потреблението на определението " северномакедонски ".

В конституцията на страната се трансформира единствено името на страната - " Северна Македония ", само че жителите ѝ са македонци. Изказването на Заев е предадено от македонското електронно издание “Фактор “, представено от Агенция " Фокус ".

" Разбира се, ще реагираме на това. Ще изпратим нота, с цел да изправим грешките. Понякога даже вкъщи вършим такива неточности, даже специалистите. Ние сме македонци, които живеят в Северна Македония “, сподели Заев пред кореспонденти.

Преди няколко дни Борисов съобщи, че дружно със " северноомакедонския министър председател “ ще се поклонят пред паметника на Гоце Делчев.

В сряда пред българските медии след срещата с македонския президент Стево Пендаровски в Сараево той сподели, че " северномакедонският президент е първият северномакедонски политик, който е споделил нещата по най-правилния метод - че Гоце Делчев е българин ", който се е бил за независимостта на Македония.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР